UPPRÄTTANDE AV AVTAL OM KÖP
Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av Vintage By Magic till den e-postadress som du angivit vid beställningen. Genom beställningen accepterar du dessa Villkor. Du måste vara minst 18 år för att handla på Vintage By Magic. Ingen lägsta gräns för beställning. 

LEVERANSVILLKOR
Leverans

Normal leveranstid är 1-2 veckor. Om någonting skulle förändra leveranstiden till det längre blir du alltid kontaktad med anledning till förseningen och information om ny leveranstidpunkt.
 
Frakt: 

Det tillkommer alltid en fraktkostnad på alla beställningar, avgiften räknas ut på vikt och volym - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Vi levererar alla våra paket med DHL. Alla paket levereras då hos ett ombud nära dig. För att hämta ut ditt paket hos ditt ombud behöver du ta med din legitimation. Du kan även skicka ett ombud att hämta ut ditt paket. Ombudet behöver du ta med både sin egen och din (köparens) legitimation. Alla paket är spårbara vilket ger en trygghet för dig som kund. 

Hämta i butik:
Väljer du fraktalternativet hämtning i butik kan du kostnadsfritt hämta din order hos oss på Kvarnabergsvägen 19 i Gusselby under öppettider eller enligt överenskommelse.

Ej uthämtad vara

Om du ej hämtar ut ditt paket debiterar vi dig 300 kronor för ej uthämtade varor. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten, ta därför kontakt med oss på vintagebymagic@gmail.com innan du returnerar din vara. Läs mer om ångerrätten längre ner på denna sida.

Var noga när du fyller i din adress. Om ditt paket hamnar hos fel ombud på grund av felaktig adressinformation och du vill att varan ska hamna på ett annat utlämningsställe (ett så kallat ändrat förfogande) debiterar vi postens avgift på 225 kr inkl. moms + eventuell frakt.

Transportskada
Anmäl transportskada till oss direkt vid leverans.

ÅNGERRÄTT 
Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumenttjänstlagen. Enligt distansavtalslagen har man rätt att ångra sitt köp inom fjorton (14) dagar från att man tagit emot varorna utan att ange någon anledning. Beroende på hur och om varan använts kan du få betala för eventuell värdeminskning. Varan får inte använts mer än nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion, i annat fall kan prisavdrag för värdeminskning göras.

Ångerrätten gäller ej:
- Specialbeställda varor. D.v.s varor som specialtillverkats för dig eller på något annat sätt har en personlig prägel.
- Varor med bruten försegling, gäller varor som pulver, vätskor med mera, som av hygieniska- och säkerhetskäl inte kan återlämnas. Detta om försegligen brutits av dig.

Fraktkostnaden för att skicka tillbaka ditt ångrade köp betalar Du som kund.

Om du vill ångra ditt köp kontakta oss via telefon 076-112 00 66 eller e-post vintagebymagic@gmail.com.  Du kan även välja att fylla i Konsumentverkets ångerblankett som du skickar in till oss genom att klicka här.  

Det går även bra att lämna tillbaka din vara direkt i vår butik på Kvarnabergsvägen 19 i Gusselby. Ta med följesedel / faktura / kvitto samt giltig legitimation.

REKLAMATION
Felaktig eller skadad vara ska reklameras inom "skälig" tid. (inom två månader). Reklamationen görs till vintagebymagic@gmail.com eller på tel.076-112 00 66. Om du behöver returnera produkter står Vintage By Magic för fraktkostnaden. Kontakta oss alltid innan du returnerar en vara. Tänk på att packa varan ordentligt, du har ansvaret tills det att varan kommit tillbaka till oss. 

Returnerade varor ska skickas till: Vintage By Magic, Kvarnabergsvägen 19, 71195 Gusselby. Vi löser inte ut paket som skickas som Postförskott. 

Om du önskar en utbytesvara vid felaktig eller skadad vara återbetalas dina utlägg som t.ex fraktkostnad i samband med reklamationen inom 14 dagar från att vi mottagit din vara. Om du inte önskar en utbytesvara, krediterar vi dig för den reklamerade varan samt ev. utgifter i samband med din reklamation som t.ex fraktkostnad. Du kan dock få vänta på din återbetalning tills dess att varan kommit åter till oss eller att du kunnat lämna ett bevis på att varan återsänts till oss.

Du har som konsument 3 års reklamationsrätt.

Är du inte nöjd med hur vi hanterat din reklamation, kontakta då Allmänna Reklamationsnämnden (ARN).

 

Personuppgifter

När du beställer från Vintage By Magic godkänner du även att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att tillhandahålla en bra service. Vintage By Magic försäkrar att vi aldrig kommer sälja eller överlåta dina uppgifter till någon annan.

BETALNINGSALTERNATIV
 

- Kortbetalning / PayPal

Vi erbjuder att betala din order med PayPal. Man behöver inte ha ett registrerat PayPal-konto för att kunna betala med sitt kreditkort. 

- Swish 

Förhandsbetala med Swish. Kräver tillång till appen Swish. 

Fel och ändringar

Ibland kan varor skilja sig lite jämfört med den bild vi publicerat på www.vintagebymagic.se detta är fullt naturligt och speciellt då en del varor är handtillverkade. Vi kan alltså inte garantera exakt det utseendet varan har på bilden. Vi reserverar oss för eventuella justeringar av priser som till exempel kan bero på prisändringar från våra leverantörer, valutaförändringar, lagerförändringar och eventuellt tekniska fel på webbplatsen. Vi reserverar oss även för eventuella slutförsäljningar och felskrivningar. Observera att detta ej gäller redan genomförda köp. Då är den information och pris som fanns vid köptillfället som gäller.

SÄKERHET OCH SEKRETESS
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i Dataskyddslagen (GDPR).

Vi använder SSL (Secure Socket Layer) vilket betyder att alla beställningar är krypterade, dvs helt säkra.

KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR