Kalkfärg 100% naturlig.

Denna kalkfärg passar utmärkt för bland annat möbler, väggar och golv och  finns i matta vackra färger i många olika kulörer. Färgen passar dig som gillar shabby chic men även de som vill ha en jämn och fin yta på sin möbel utan att behöva göra allt för mycket förarbete. Kalkfärgen ger ett kalkhaltigt utseende precis som på äldre möbler och har mycket bra fästförmåga. Dessa Färger är vattenbaserade, 100% naturliga, allergivänliga och doftar inte illa.  I serien finns även vax i olika färger, lack för både matt yta och glansig yta samt primer/sealer, penslar, och andra tillbehör. 

 

Färgen är EN 71-3-godkänd vilket innebär att den är lämplig att använda på barns leksaker och möbler och miljöcertifierad.

Du behöver inte grundmåla eller slipa innan (om ytan är hel) eller emellan strykningarna och det räcker oftast med två lager färg som du applicera med pensel eller roller. Torktiden är 30 minuter så det går fort att göra klart!

Har du aldrig målat tidigare och kanske är lite otålig så är denna kalkfärg perfekt för dig. Du kommer få ett strålande resultat som du kan imponera din omgivning med!